Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


  • Čtvrtek 24. srpna 2017 Bartoloměj

Diskuse k článku

Místo zlata diskvalifikace. Blamáž, zuřil rychlobruslař po trenérově chybě

Dojel do cíle, zvedl ruce na hlavu a radoval se z olympijského prvenství a nového olympijského rekordu. Vzápětí se ale od trenéra dozvěděl, že těsně před koncem špatně vystřídal dráhu a že bude diskvalifikován. Nizozemský rychlobruslař Sven Kramer tak během okamžiku prožil pocit štěstí a obrovského vzteku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

George63

boží mlýny melou

Když jsem slyšel co je ten "mistr světa" zač, tak mi ho vůbec není líto.

0/0
1.3.2010 20:27

annien

Re: boží mlýny melou

a co? povidej

0/0
2.3.2010 13:50

davidh2002@volny.cz

:-)

Že by si pan trenér vsadil?

0/0
1.3.2010 16:40

capka

I s pár videozáznamy...

Ahoj,

tady to máte i s pár záznamy, které teda už jsou na webu dost ojedinělé, protože se odstraňujou "due to a copyright claim by International Olympic Committee." X

Ještě před pěti minutami mi ty odkazy fungovaly, tak když budete rychlí, budou možná i Vám ;-)

http://www.studentpoint.cz/8-sport/1264-rychlobruslar-kramer-zvolil-spatnou-drahu-a-nizozemsko-place-tragedie/ 8-o

0/0
1.3.2010 13:07

Live_in_the_death

Odkdy

je 16 okruh z 25, těsně před koncem? To je spíše těsně za polovinou než těsně před koncem!

0/0
1.3.2010 12:02

capka

Re: Odkdy

Že? Taky mě to celkem zaujalo. 8-o

Myslím tedy, že náš Bauer byl včera "těsně před koncem" padesátky v čele ;-) [>-]

0/0
1.3.2010 13:35

tnx

To vypada na zmenu v zebricku sportovnich telat;-)

Z prvniho mista spadl nas sepisovatel lyzarske stafety. ;-)

0/0
28.2.2010 10:56

jiri-j

Re: To vypada na zmenu v zebricku sportovnich telat;-)

Nene, první 2 místa stále drží Matt Emmons, za LOH v Aténách a Pekingu

0/0
28.2.2010 21:48

K. Hulipasková

Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

Já bych ho ve vzteku asi i před kamerami všech světových televizi uškrtila! 8-oRv

0/0
26.2.2010 19:21

Kobácpacka

Re: Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

Se divím, že je ještě na živu..

0/0
26.2.2010 22:59

Profík

Re: Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

Prosím vás. Jde o hodně, ale pořád je to jen sport. Kam se poděl sportovní duch?

0/0
26.2.2010 23:40

bufik

Re: Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

sport? sport je to pro vas, pro toho nizozemce je to prace. Jeho trener ho prave okradl o pekne balik penez a nesmrtelnost jeho jmena, ktery by se zapsalo do tabulek. Mozna, ze to dozene na pristi olympiade, je mladej, ale nevite, zrani se, ...

0/0
28.2.2010 11:02

Mrkvak

Re: Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

Přišel možná o balík - ale zase si tím zajistil nesmrtelnost možná spolehlivěji, než kdyby dostal zlato :)

0/0
1.3.2010 14:01

153624

Re: Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

JJ, siláckej chlapečku,tys možná nikdy neudělal chybu,ááááá  páááán dokonalý...jo,stál jsi někdy vůbec na bruslích?

0/0
27.2.2010 19:16

tnx

Re: Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

Tady nejde o chybu. Tu udela kdekdo. Ale on mel v tu chvili velmi omezeny okruh povinnosti a i tak to po....kazil.

0/0
28.2.2010 10:57

John.Major

Re: Takováto neprofesionální, dementní chyba je na zabití.

Ty si na chyby nejspíš zvyklej. Třeba se časem zlepšíš. Začni třeba tím, že se podíváš, na jméno přispěvatele a třeba si pořádně přečteš příspěvek... la la la

0/0
1.3.2010 22:53

mgs

Trener

A to musel davat na radu trenera kam ma jet? On sam nema vlastni hlavu a nevi, ze jednou za x jednotek casu musi zmenit drahu? 8-o

0/0
26.2.2010 15:44

bufik

Re: Trener

kdyby mel menit drahu jednou za x jednotek casu, tak tech diskvalifikovanejch tam bude vic ...;-D

0/0
28.2.2010 11:03

pletiplot

Re: Trener

Četls článek? On chtěl jet správně vnější, ale trenér na něj zavolal, že má jet vnější. Je zvyklý, že trenér má vždycky pravdu, tak ho poslechl.

0/0
2.3.2010 17:23

my_dva

a o kolik

penizku Sven prisel za druhou zlatou, je to jako v Cesku politici a narod (trener a zavodnik)

0/0
26.2.2010 7:17

wrangler

Možná jsem paranoidní,

ale tak mne napadá, kolik penízků asi pan trenér dostal?;-D

0/0
25.2.2010 21:38

K. Hulipasková

Re: Možná jsem paranoidní,

Tak snad taková bezpáteřní zrůda nemůže ani existovat. To by se nedalo nazvat ani člověkem. Navíc udělat tohle po 5 letech trénování??? Tomu nevěřím. To by bylo k zblití a na vraždu zároveň. 8-oRv

0/0
26.2.2010 19:24

capka

Zevrubnější pohled...

Jak to zacloumalo s Nizozemskem?

http://www.studentpoint.cz/8-sport/1264-rychlobruslar-kramer-zvolil-spatnou-drahu-a-nizozemsko-place-tragedie/?showcomment=391#SimpleCommentsTop R^

Uvnitř videorozbory situace !

0/0
25.2.2010 14:23

kvak.nořič

Re: Zevrubnější pohled...

videa ktera jsou pristupna pouze z holandska

0/0
25.2.2010 17:51

capka

Re: Zevrubnější pohled...

už jsou i z česka, dokud je někdo ze strachu před postihem také nesundá. proto totiž třeba na youtube, záznamy situace naprosto chybí...

0/0
1.3.2010 12:59

zoufalec1

když

nejde o život.....

0/0
25.2.2010 12:13

Klement z Prahy

Bludny Holandan

:-P

0/0
24.2.2010 22:35

fulcrum

Re: Bludny Holandan

;-D;-D

0/0
25.2.2010 23:03

Spalovač šancí

HOLANDSKÝ ŽALČÍK

:-)?

0/0
24.2.2010 19:14

tokoko

chyba

On ale myslel, že ta školácká chyba byla to najetí přes kužel, ne že nevystřídal. To je fakt mimo. Těžko říct, kdy Bauerovi došlo, že chyba byla ve střídání, asi dlouho po přenosu. Mimo je i redaktor idnesu, když píše, že stejně i do tý malý dráhy najel pozdě, to není pravda, ale na tom fakt nezáleží. Bauer tam řiká nesmysly i o střídaní, prej má přednost ten, kdo jede do vnější, to je přesně naopak. Ale jak řikám, nevadí mi Bauer, je do toho sportu zapálenej, což je hezký, dělá akorát dost chyb. Dneska věřím, že bude radost.

0/0
24.2.2010 16:36

Nekos Zpozakulis

Re: chyba

S tou předností se mi to nezdá. Jedou-li vedle sebe, logicky by měl mít přednost ten rychlejší, tudíž ten ve vnější dráze. Píší to i zde (úplně dole) http://www.bknachod.cz/kontakt/rychlobrusleni/  Ale jistě to nevím

0/0
24.2.2010 17:03

Danoid

Jo

Taky jsem si to teď pustil ze záznamu a komentátor byl fakt neuvěřitelnej. Hlavně když klasifikoval závodníkovu chybu jako školáckou a sám byl totálně mimo ještě hodně dlouho po dojezdu. Ale zase ho nechci nijak moc hanit, přece jenom jak je vidět tak slovenský komentátor s tím měl taky velký problémy. A jinak každý dělá v životě chyby a práci komentátora si tady z nás nikdo nezkusil a my když v klidu koukáme z gauče na telku, můžeme být v pohodě. On má soustředěnost zaměřenou do více směrů a tak se něco takového může poměrně lehce stát.

0/0
24.2.2010 16:23

petyo

Teď jsem...

...mrknul na záznam a ten komentátor byl opravdu hodně mimo. Několikrát tu chybu ukazovali v průběhu závodu, toho si vůbec nevšiml. Kramera oslavoval ještě asi pět minut po závodě, přes to, že se tam Kramer začal hned po závodě vztekat, zahodil brýle a kopal tam do značení dráhy. Korejci tam mezi tím slavili jak pominutí a on pořád Kramer olympijským vítězem. Pak mu tam nakonec znovu pustili tu chybu a až pak se probudil: "Áha....áha.............."

0/0
24.2.2010 16:14

tokoko

Re: Teď jsem...

Já mám komentátora Bauera docela rád, ani mi tolik nevadí ten jeho ječák, ale opět potvrdil, že rychlobruslení moc nerozumí. To aaaaha, aaaaha řikal, že si myslel, že špatně najel do malý dráhy (přes kužel), ale že do ní měl jet. Myslel, že ho diskli za to pozdní najetí, ale to by bylo OK, kdyby tam měl jet. Teď už i on snad ví, že jel do špatný dráhy. Ale než se probudil, mu asi trvalo dlouho, řek bych, že byli 2 lidi v hale, co si mysleli, že vyhrál Kramer - Kramer asi 30 s a Bauer dýl. Bylo to vidět naživo i v televizi ZDF (nemůžou přece jet najednou za sebou 2 v 1 dráze), časomíra to chvíli měla problém zaznamenat, Bauer myslel, že zlobí. Všem v hale i pozorným u TV bylo hned po chybě jasný, co se děje. Velká smůla. Dneska Martina do toho!!![>-]V

0/0
24.2.2010 16:27

osobnostx

Prima chlap co?

Tolik asi ke Kramerovi...http://www.youtube.com/watch?v=K4cG1j0qHww&feature=related

0/0
24.2.2010 15:27

ja314

Re: Prima chlap co?

Ja myslim, ze z toho co jsem videl ze zaznamu, se jinak Kramer docela rozumne ovlada - kdyz si predstavim, ze mu je 23 let... proste vzhledem k tomu mladi bych rekl ok.

0/0
24.2.2010 15:37

LeTroxx

Záznam

ze závodu lze nalézt zde: http://www.eurovisionsports.tv/olympics/

0/0
24.2.2010 14:31

mrx8

pravidla

je tu nekdo kdo rozumi pravidlou? by me zajimalo, jestli by dostal diskvalifikaci i kdyby naopak zapomel vystridat tu dlouhou drahu tim si zavaod naopak prodlouzil? a kolik je vubec rozdil mezi kratkou a dlouhou zatackou?

0/0
24.2.2010 12:47

ja314

Stanovisko trenera

'Ik neem hier mijn verantwoordelijkheid voor, dit is volledig mijn schuld,' zei Kemkers. 'Het verhaal is vrij simpel. Ik keek opzij en schreef iets op mijn whiteboard, dat heb ik altijd naast de baan liggen. Toen ik terug de baan opkeek, zag ik Sven voor mijn gevoel in de buitenbocht rijden. Hij was heel ver uitgewaaierd.'

Takze trener bere vsechnu vinu na sebe, proste chvili nekoukal na drahu a pak se spletl...

0/0
24.2.2010 11:29

gagaryn

***

Možná mu Bůh jen dal znamení: Svene, jsou i jiné daleko důležitější věci než sláva a peníze !

Nevyzpytatelné jsou stezky boží.

0/0
24.2.2010 11:25

capka

Re: ***

hej, tohle není jen o slávě a penězích, tenhle kluk je miláčkem národa, de facto národním hrdinou. po té blamáži normálně nizozemci brali telefony a volali příbuzným ve stylu "proboha, viděl jsi to, co se stalo? to je strašné! tragédie!"

mnohé spolužačky se přiznaly, že z toho brečely nebo/a nemohly spát a jedna to prožívalala natolik, že ráno ani nedorazila do školy ;-) tady je "sven" daleko za hranicemi sportu, je to normálně modla!

0/0
24.2.2010 19:11

gagaryn

Re: ***

to je snad ještě horší.

0/0
25.2.2010 11:26

hojakar

Re: ***

to je ale blabol...boží znamení :-D

0/0
26.2.2010 13:24

lu2222

Chyba Kramera?

Jeho chyba to nebyla. On přece původně zajížděl do tý správný dráhy, takže střídat vnější a vnitřní dokáže. Jenže když na něj křikne trenér, ještě navíc na poslední chvíli, tak to by musel bejt úplně mimo, aby neposlech. Když na vás půjde přihrávka a někdo zakřičí pusť, tak jí taky necháte bejt, bez přemejšlení o tom jestli za váma nějakej spoluhráč opravdu stojí nebo ne.

0/0
24.2.2010 11:24

pivak

Chyba

To ze se splet trener je sice smula, ale snad ten zavodnik ma vlastni hlavu a pamtovat si pravidelne stridani vnejsi a vnitrni drahy dokaze snad i prumernej simpanz.

0/0
24.2.2010 10:57

mrx8

Re: Chyba

to bych netvrdil - podle toho jak jedou na krev bych odhadoval, ze ke konci toho maji plny kecky a vsechno delaji jen diky tomu, ze to maji nauceny v treninku

0/0
24.2.2010 12:50

joyFX

další kandidát na cenu

Matta Emmonse :-/ 

Koninkrijk der Nederlanden se zahalilo do černého sukna

0/0
24.2.2010 10:47

stubby

Prdlajs zlato,

kdyby jel spravne, jak mel, jel by po vnejsim okruhu, trasa by byla delsi a beztak by byl druhy.

a nebo by mu to v poslednim kole podklouzlo a vysekal by se...

Toto bude asi osud ;-)

0/0
24.2.2010 10:38

gagaryn

Re: Prdlajs zlato,

škoda, že neznáme osud dopředu. To by pak nemusela být ani nějaká pitomá olympijáda.

0/0
24.2.2010 10:47

kybl

Re: Prdlajs zlato,

Ty ses vul jak andel vcera rikal odbornik ze tam nahnal maximalne 1 vterinu.Takze tvoje druhe misto je utopie.

0/0
24.2.2010 10:50





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze