Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


  • Pondělí 21. srpna 2017 Johana

Diskuse k článku

Překážkářka Hejnová a po protestu i Rosolová poběží olympijské finále

Obě české překážkářky poběží na olympijských hrách v Londýně o medaile. Zuzana Hejnová předvedla v semifinále svůj nejlepší letošní výkon a skončila druhá. Denisa Rosolová postupovala ze svého běhu časem jako třetí, ale o její finálové účasti se rozhodovalo až po závodě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Banjo Banjo

Isinbaeva

měla docela smůlu - ten pokus na 570 měl rezervu dobrých 20 cm a pak nedala 575...

0/0
7.8.2012 8:00

Petr Tenzor

Re: Isinbaeva

570 s rezervou? Tak to za chvíli přeskočí i Bubku ;-)

+1/0
7.8.2012 8:10

mobilis in mobili

Re: Isinbaeva

No ještě jí půl metru chybí :-). Nicméně to není jen o smůle. Ono to tak vypadá v mnoha případech, že má v určitém momentu skokan rezervu, jenže to pak při přechodu laťky shodí. Záleží, jak si nechá nastavit stojany, aby kulminace byla přesně nad laťkou

+1/0
7.8.2012 9:01

captain cook

Re: Isinbaeva

metr a pul;-)

0/0
9.8.2012 7:39

Ivan Langer

divam se do sklenene koule a ve stredu

mi to tam nejak cinka. Holky drzime Vam palce ukazovacky ... [>-][>-][>-]R^

0/0
7.8.2012 2:41

captain cook

2 Porthoss a chodici smula: diskvalifikace a odvolani

prectete si muj prispevek z 0:52 a dale

DQ na prekazkach za "trailing" neni vzacna udalost, zvlast ve vnitrnich drahach a zvlast u mene zkusenych zavodnuiku jako je nekdo, kdo se specializuje na ctvrtku prekazek jen relativne kratkou dobu..

0/0
7.8.2012 1:11

captain cook

Re: 2 Porthoss a chodici smula: diskvalifikace a odvolani

Dodatkem: pokud byla Rosolova DQ na zaklade hlaseni rozhodciho a zvazeni hlavniho rozhodciho, to je to nejnormalnejsi. viz muj prispevek z 0:59.

Jina vec ovsem je, pokud byla DQ na zaklade protestu nektereho tymu a jeho zvazeni hlavnim rozhodcim. Tady musim dodat ze zkusenosti, ze Britove (a pri Hrach Commonwealthu) Anglicane a Nigerijci jsou znami ve svete jako nejvetsi zalobnickove. Pripadne DQ musi jit k porote a Australane na to uz nekolikrat v ruznych instancich doplatili.

0/0
7.8.2012 1:18

Ivan Langer

Re: 2 Porthoss a chodici smula: diskvalifikace a odvolani

a je rozdil mezi britem a anglicanem ?  No anglicani nejsou ani tak zalobnicci ale jsou zvykli si vzdy za vsech okolnosti na neco stezovat. Maly novy mydlo v hotelovym pokoji, spatne svitici zarovku, a jine zivot ohrozujici zalezitosti. inu natura. Ani to casto nemysli ve zlem :)

0/0
7.8.2012 2:45

captain cook

Re: 2 Porthoss a chodici smula: diskvalifikace a odvolani

Ano, je. Zalezi na tom kde se soutezi. Na OH, MS zavodi vsichni dohromady jako Velka Britanie/Britove zatimco na Hrach Commonwealthu se rozdeli na jednotlive zeme britskeho kralovstvi, tj. Anglii, Skotsko, Wales a Severni Irsko.

Proto jsem umyslne v zavorce uvedl Hry Commonwealthu a k tomu patrili specificky Anglicane. Problemy se stezujicicmi a protestujicimi Skoty. Welsany a Severoiry se celkem nevyskytuji, zato Anglicane....kdyz si na neco nestezuji, zaluji na jine tymy a zavodniky. Zvlast maji namireno na Australany.

 Australane jim s oblibou prezdivaji "whingeing Poms" = knourajici Anglani.

0/0
7.8.2012 2:58

Kryton 2X4C 523P

Mimochodem

ten náš zápasník, co bude zítra zápasit celkově moc šancí na medaili neměl. Ale zdá se mi, že má vcelku lehký los (moc tomu však nerozumím) Ale v 1.kole má Kubánce kvalifikovaného z americké kvalifikace a potom v případném čtvrtfinále má zápasníka z Maroka a Tuniska - oba kvalifikované přes africkou a oceánskou kvalifikaci Žádný přes první možnost - mistrovství světa. No uvidíme, nic od něj nečekám, ale překvapit třeba může.

0/0
7.8.2012 0:14

Levicovy.Pravnik

ted jste hrdinové,když se

vyhrávají medaile.ale když se schválila přímá volba prezidenta,tak jste vlaječky na auta nelepili

0/0
7.8.2012 0:03

victorino

argentinci se s amikama docela drží....

0/0
6.8.2012 23:59

Kurri_22

Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

... tak nějak podivných. Hlavně teda ta první. Nicméně popravdě vím prd, jaká jsou přesná pravidla.

Ale teda zrovna na 7. překážce?

0/0
6.8.2012 23:44

mobilis in mobili

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

V čem ti přišla podivná? :-)

0/0
6.8.2012 23:46

Kurri_22

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

Přišlo mi to, jako kdyby tou zadní nohou šla kolem překážky.

+1/0
6.8.2012 23:47

mobilis in mobili

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

No to by musela jít úplně. Já si tedy ten záběr nepamatuji, ale nikdo kvůli ní protest nepodal, tak by to mělo být v poho

0/0
6.8.2012 23:51

captain cook

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

protest podavaji jine tymy.

Rozhodci nepodavaji protoest, ale hlaseni. Tzn. kdyz probehnou zavodnici kolem a jeden z rozhodcich zvedne cerveny praporek, znamena to, ze na jeho useku bylo neco nespravneho a on podava hlaseni. Vsechna hlaseni jdou k hlavnimu rozhodcimu, ktery si promluvi s rozhodcim prislusneho useku a vyda verdikt.

Proti DQ je mozne se odvolat, ale jen v prvnich 15 (nebo 30?) minutach od jeho vyhlaseni. protest jde k projednani zminene poroty, slozene z nejzkusenejsich rozhodcich-specialistu, kteri maji sarzi ITO (International Technical Officer) a ma mezinarodni ucast.

0/0
7.8.2012 0:59

captain cook

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

tomu se rika 'trailing' a za to je automaticke DQ protoze to znamena, ze bezec si zkratil drahu pres prekazku podobne, jako kdyby slapnul na vnitrni lajnu. Nejcasteji se to stava prave v 1. nebo 2. draze.

Pred Rosolovou byla takhle DQ Australanka Lauren Boden, ktera bezela v 1.semi, ve stejne (2.) draze jako ve 3.semi Rosolova. Pry ji zaznamenali trailing 2x. Jestli Australani podali odvolani nevim, ale bylo by to celkem bezpredmetne i kdyby ano, protoze Lauren stejne dobehla ve svem semi az posledni. 

Jinak na drivejsi sarkastickou poznamku na predch. strance 'tak oni Britove prohledli video a rekli OK": vsechna odvolani projednava porota pod dohledem mezinarodnich ITO, tedy veskere rozhodnuti odvolani ma mezinarodni punc.

0/0
7.8.2012 0:52

tx999

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

To, ze noha nejde pres prekazku jeste neni duvod pro diskvalifikaci. Aby byla diskvalifikovana, tak musi jit noha pod urovni prkynka. Problem je, ze to je hodne tezko neprokazatelne, protoze vetsinou jsou zabery zepredu/zesikma, ale ne primo z boku. Takze uz kdyz rikali duvod DQ, tak jsem cekal, ze by protest mohl uspet:-)

Ale taky mi to prislo, ze problem mohl byt hned na prvni

0/0
7.8.2012 0:43

captain cook

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

kdyz nejde noha pres prekazku je to duvod k diskvalifikaci i kdyz nesla pod vysku prkynka. To v pripade, kdy jde noha v prostoru nad lajnou nebo dokonce ve vedlejsi (vnitrni) draze. To je potom ekv. stejnemu prestupku jako kdyz zavodnik vstoupi na lajnu nebo do vnitrni drahy.

0/0
7.8.2012 1:02

tx999

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

Precti si jeste jednou to pravidlo. Proc by tam pak nebylo - "chodidlo nebo noha neni vedena nad prekazkou". Z toho zneni, jak tam je, lze dovodit, ze jit nohou mimo prekazku proste neni duvod k diskvalifikaci.

0/0
7.8.2012 20:20

captain cook

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

duvod k diskvalifikaci za nohu mimo prekazku je v pripade ze zavodnik 1) tou nohou udelal kontakt s jinym a tim ho pozdrzel, nebo 2) kdyz noha mimo prekazku v zatacce znamena, ze zavodnik si vlastne zkracoval cestu a tedy ziskaval vyhodu. To je obdobne jako slapnuti na vnitrni lajnu v zatacce nebo dokonce pres ni pri hladkem behu na 200 nebo 400m.

0/0
8.8.2012 2:02

captain cook

Re: Já se přiznám, že mi pár překážek taky přišlo ....

V pripade Lauren Boden se nam pri prehrati zaznamu (zdalky) zdalo, ze udelala chybu na prvni prekazce, kdyz jeji vedouci leva noha sice sla ve vysi prekazky, ale trochu do strany = vedlejsi drahy.

0/0
7.8.2012 1:05

graph4

máme

tam v Londýně letos hezký holky!! Ovšem největší kráska byl ten bulhar, co vrhal koulí v soutěži žen :-)

+6/0
6.8.2012 23:44

mobilis in mobili

Re: máme

Těsně vedle. Byl to Bělorus

+2/0
6.8.2012 23:45

Kurri_22

Re: máme

Že vás to furt baví.:-P

+2/0
6.8.2012 23:46

mobilis in mobili

Re: máme

Nebaví :-)

0/0
6.8.2012 23:47

Homer _9

Re: máme

;-D;-D;-D

0/0
7.8.2012 2:37

hysed

Re: máme

A jak víš, že měl na mysli Ostapčukovou. Možná se mu skutečně líbí nějaký bulharský vrhač.:-)

+1/0
7.8.2012 0:18

mobilis in mobili

Re: máme

Pro sichr jsem se podíval do startovky, žádnej Bulhar tam nestartoval :-)

0/0
7.8.2012 0:22

hysed

Re: máme

...jsi holt o krok dál.

+1/0
7.8.2012 0:24

Laswell

Re: máme

Když jsem byl na vojně, tak hrála Sparta se Zimbru Kišiněv a jeden spoluvoják pořád říkal, že "Sparta hraje s nějakýma mongolama". Rady nepomáhaly, zjevně o Moldavsku v životě neslyšel a nelezlo mu do hlavy.

0/0
7.8.2012 1:50

Pejvl2

Re: máme

bělorus, ale ten co mu dával medaili, tak nedal ani pusinky na tvář, těm dvěma ostatnim dal ;-D

0/0
7.8.2012 0:06

Laswell

Re: máme

Ty jsi taky bulhar.

0/0
7.8.2012 1:46

mobilis in mobili

A už je tam i q

:-)

0/0
6.8.2012 23:33

UPA Laborec 25

tak Barbarko, MÁŠ HO TAM !!!

+2/0
6.8.2012 23:40

mobilis in mobili

Re: tak Barbarko, MÁŠ HO TAM !!!

Co to? :-)

0/0
6.8.2012 23:43

Porthoss

Výborný výsledek našich děvčat...

zítra budeme moc držet palce. R^

Hanba rozhodčím, organizátorům nebo kdo stojí za tím pokusem o diskvalifikaci dvou soupeřek ve prospěch domácá britky ;-€  !  Jak Denisa tak ukrajinka Titimetsová byly časem před britkou, tak to na ně zkusili ;-O. A po protestu najednou obě dvě zase vrátili do výsledovky. To je zajímavé, že nakonec ani jedna z nich chybu neudělala. Hanba, hanba a ubohý pokus manipulovat s výsledky (můj názor na celou tu věc)

+2/0
6.8.2012 23:32

chodící smůla

Re: Výborný výsledek našich děvčat...

souhlasim,nechápu,jak můžou někoho diskvalifikovat,když se nic nestalo... prostě to zkusili a čekali,kdo se ozve... trapné

0/0
6.8.2012 23:39

Porthoss

Re: Výborný výsledek našich děvčat...

No, ale zkusili to hned na dvě soupeřky s lepším časem. A pak je zase obě vrátí. Jako, že by se splatli jednou např. v případě Rosolové, OK, ale že hned dvakrát...?

0/0
6.8.2012 23:46

HMP

Veliká škoda, že ženský fotbal není sledovaný

protože takhle si podvodnice z USA znovu vykopou zlato a nikdo je nebude ani podezřívat. Takhle nechutně ovlivněný zápas ze strany rozhodčí jsem neviděl v mužském fotbale ani jednou. O to víc mě šokovaly bojovné Kanaďanky, které se z toho nesložily na zadek a bojovaly až do konce. Amerika s Británie si skutečně dělají na této OH jméno, vždycky mi tyto státy byly sympatičtější ve sportu více než Rusko a Čína, ale dnes je mám na stejné úrovni a začínám fandit proti nim. Nechutné!

+1/0
6.8.2012 23:32

hu_go

Re: Veliká škoda, že ženský fotbal není sledovaný

Tak ty jseš nestranej jak papež při rozhodování o potratech.

Ty máš právě štěstí, že ten zápas moc lidí nevidělo, jinak bys tady byl ještě více lidem pro smích.

+1/0
6.8.2012 23:35

HMP

Re: Veliká škoda, že ženský fotbal není sledovaný

Nestranný po tomto zápase už nejsem, máš pravdu. Ten zápas vidělo na této diskuzi asi šest lidí a všichni mají stejný názor jako já. Jenom ty jsi viděl prodloužení a machruješ tady, mám k tomu něco dodávat?

+1/0
6.8.2012 23:36

hu_go

Re: Veliká škoda, že ženský fotbal není sledovaný

A zas jen to prodloužení. ;-D

Na víc se nezmůžeš. Jestli si náhodou ty jen neviděl to prodloužení.

0/0
6.8.2012 23:38

HMP

Re: Veliká škoda, že ženský fotbal není sledovaný

Jediný, kdo tady argumentoval děním v prodloužením jsi byl ty, proto je zcela logické, že jsi zbytek zápasu vůbec neviděl. A pokud jsi ho skutečně viděl, jen to dokresluje tvojí jednoduchost a neznalost základních pravidel fotbalu. Tak si vyber co je pro tebe lepší, jestli jsi viděl jen to prodloužení nebo celý zápas. Já viděl celý zápas a mám zcela jasno, jako asi dalších pět lidí z této diskuze, kteří mají obdobný názor jako já. Jediný, kdo tady permanentně zastává názor, že hráli muži, nerozuměl bez komentáře, co se stalo a ještě k tomu argumentoval děním v prodloužením, jsi ty.

0/0
6.8.2012 23:41

medved.m

Heleďte, Filipe Grime a Martino Kučerová,

chápu, že koulařky nebývají idolem ženské krásy a snad proto ani centrem pozornosti médií,

ale Běloruska Надзея Астапчук (Nadzeja Astapčuk nebo budiž, Nadzeya Ostapchuk) si snad komolit jméno nezaslouží.

 

(My už jsme si, žel, na tu prachmizernou zdejší úroveň skoro zvykli, ale aspoň trošku se snažit psát jako opravdoví novináři byste mohli, ne?)

+1/0
6.8.2012 23:25

medved.m

(azbuku to fakt nezkouslo :-(

0/0
6.8.2012 23:25

eQuido

Re: Heleďte, Filipe Grime a Martino Kučerová,

No hlavně že ty jí to jméno nemrvíš (a tím nemám na mysli ten pokus o azbuku).

0/0
6.8.2012 23:40

neustále-šikanovaný-karelvesely

-

Fotbálek dobrej. jen mi tam chyběl Čapoun. Bez něj to nějak nemá šťávu....:-/

0/0
6.8.2012 23:20

Albert Zweistein

Re: -

hmmmmmmm ;-D

0/0
6.8.2012 23:24





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze