Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


  • Pátek 18. srpna 2017 Helena

Diskuse k článku

Fotka čínské radosti zůstane v archivu. Bronz slaví německá kladivářka

Čekání nemělo konce. Pohled na soupeřky, které pózují před kamerami a fotografy s národními vlajkami, byl nervydrásající. Ale Betty Heidlerová nakonec přece jen z Londýna odjede z olympijskou medailí. A fotografie Číňanky Čang Wen-siou poputují do archivu s poznámkou: Nepoužívat. Bronz v kladivářské soutěži nakonec získala Němka - ale po kontroverzi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Vymazán

A řekl někdo někde

PROČ nebyl pokus měřen?

0/0
11.8.2012 20:39

MatX

Jen tak dále :-(

Ještě pár takových "přešlapů" a bude to hřebík do rakve komerčnímu svátku zvanému Olympijské hry. Vytáhnout po skončení soutěže z počítače nějaké číslo a tím změnit pořadí na stupních vítězů je sposťárna. Když už, tak se měly o třetí místo dělit. Bylo by to fér, protože Němka měla takto pokus navíc. Tím pádem se z poškození stala výhoda a poškozená je teď jednoznačně Číňanka.

Nějak přestávám věřit, že jsou letos ta podivná rozhodnutí rozhodčích čistě náhodná.

0/0
11.8.2012 20:33

Vymazán

Re: Jen tak dále :-(

Co to kecáš? Jaký komerční svátek? Viděl jsi tam jedni jedinou reklamu? Sportovci dostávají jen tu medaily a kytku, žádné peníze..... co to tady žvaníš?

0/0
11.8.2012 20:37

MatX

Re: Jen tak dále :-(

To jste mě pobavil. Dresy, obuv a vše ostatní je asi zdarma. Nápisy Adidas, Nike atd. jsou tam jen náhodou.  Sportovci vůbec nedostávají od svých zemí peníze! Televizní přenosy jsou asi také zdarma a dalo by se pokračovat. Celé je to hlavně o penězích a s každými hrami je to horší.

0/0
11.8.2012 20:47

vasekpasek

...

Já trvám na opakování ceremoniálu!

+1/0
11.8.2012 20:22

Vymazán

Re: ...

Ano v pondělí 13.8. To mají první volný termín.... Jinak tam byl pan Nárožný nádherný.

0/0
11.8.2012 20:38

svejkysks

Pravopis

Ale Betty Heidlerová nakonec přece jen z Londýna odjede Z olympijskou medailí.

Zdroj: http://oh.idnes.cz/heidlerova-ziskala-olympijsky-bronz-v-kladivu-flz-/oh-atletika.aspx?c=A120811_124306_oh-atletika_ma

Koukám, že dneska může být pisálkem i člověk s absolutní absencí znalosti pravopisných pravidel. Nezvládat ani psaní s/z mi totiž přijde jako naprostý základ... Smutné Rv

+2/0
11.8.2012 18:56

quesh

Amatéři

By mě zajímalo, jak by se rozhodčí popasovali se situací, kdyby Němka náhradním hodem hodila na zlato..

+1/0
11.8.2012 18:50

osk

Re: Amatéři

No asi by nic nepřeměřovali

0/0
11.8.2012 20:17

rudochod

No já nevím

ale když tý němce dali náhradní pokus, který přijala, tak už se k jejímu protestu nemělo přihlížet. číňanka si celou dobu myslela. že je třetí a žádný náhradní pokus za odebrání třetího místa taky nedostala...:-/

+1/0
11.8.2012 18:21

happyna.

....

A proč ty blbci při šermu nepočítali na hlas nebo nepoužili stopky, když je tam zradila ta technika :-/

0/0
11.8.2012 17:56

Johanka z parku

No a v kvalifikaci diskařů hodil Malachowski přesně na pásmo

kvalifikačních 65 metrů a hle, rozhodčí měřili pokus úplně někoho jiného - ve výsledku 64.65. Jen nechápu, proč i Poláci nepodali protest. Vysvětlením může být, že Malachowski z kvalifikace stejně postoupil.

0/0
11.8.2012 16:50

dr_zoidberg

pravidla

Všichni jsme sice v televizi viděli, že Heidlerová hodila dál než číňanka, takže si ten bronz zasloužila, ale nevíte jak se k té situaci staví pravidla (jak se má postupovat, když se nepovede pokus změřit)?

čili jestli ten zmatek s náhradním hodem byla pouze improvizace zoufalých rozhodčích, nebo má nějakou oporu v pravidlech?

0/0
11.8.2012 16:04

tx999

Re: pravidla

Ja si myslim, ze to byla zoufala improvizace (a blbost). Opakovani pokusu je pro pripad, kdy se treba zavodnikovi zlomi tyc apod.

Tady IMHO meli rozhodci zapichnout kontrolni znacku s tim, ze se presna delka zmeri po zavode pasmem.

0/0
11.8.2012 16:07

Titan no.1

Re: pravidla

Vždy se musí počítat s výpadkem elektroniky, dálkové disciplíny mají obrovskou výhodu v tom, že vezmete pásmo a jdete měřit ručně, protože jde jen o to, změřit vzdálenost dvou bodů...

0/0
11.8.2012 16:08

Vileta

Re: pravidla

Dlouhá léta jsem dělal rozhodčího na atletice, je to docela prosté. V sektoru musí být pásmo právě kvůli možnému výpadku techniky (a taky protestům, pokud by se někomu zdálo, že elektronika se spletla - prostě pro kontrolu). 

A když už pásmo neměli, měl být zapíchnutou značkou označen dopad kladiva Britky, aby byl nesporný a mohli ho dodatečně doměřit. Hledat dopad podle televizního záznamu je naprosto neregulérní. Jediné pozitivní na celé frašce je, že medaily nakonec dostala ta, které po právu patřila - aspoň že tak!!!

0/0
11.8.2012 17:26

dzji

Re: pravidla

medailI. Co tu všichni mají s tím tvrdým Y? A  nebyla to Britka.

0/0
11.8.2012 19:32

Titan.no1

Angláni

Nechtěl bych být v roli těch techniků. Ale co, Angláni se z ničím moc nezatěžují...

0/0
11.8.2012 15:12

koxxx

Re: Angláni

No vy se nezatěžujete ani "Z" rodným jazykem

0/0
11.8.2012 15:48

Titan no.1

Re: Angláni

Hluboká omluva...

0/0
11.8.2012 15:53

MilanK2

Správné rozhodnutí

hodila 77,12?? Hodila, že to zpatlali rozhodčí a systém mě nezajímá, bylo by to strašné poškození Němky. Tím se to napraviloR^

+6/0
11.8.2012 15:08

Charles_Davy

Tohle by se nestalo ani na okresním přeboru v Horní Dolní

Rv;-D

0/0
11.8.2012 14:35

tx999

Profesionalita

Nechapu. Pokud jim to nemerilo, tak tam automaticky meli dat kontrolni znacku a po zavodech premerit (pokud se jim to z pochopitelnych duvodu nechtelo merit ihned) s tim, ze by proste byla na tom tretim miste se zatim nezmerenym vykonem.

Nahradnimu pokusu nerozumim, protesty Cinanu chapu - Cinanka nemohla reagovat na vyvoj zavodu.

Tohle rozhodci a organizatori pokaziliRv

Ale je to bohuzel dusledek naprosteho spolehani se na technologie a odklon od tradicnich metod, kdy uz je nejsou schopni ani v pripade problemu vyuzit.

+3/0
11.8.2012 14:14

Titan.no1

Re: Profesionalita

Reagovat na vývoj závodu je nesmysl. Každá je ráda, jestli vůbec trefí výseč nebo netrefí síť. Hází se na maximum, je to finále a u Číňanky bylo to maximum na 4 místě. Jestli chtěla protest, tak proti zobající Lysenkové...

0/0
11.8.2012 15:08

MilanK2

Re: Profesionalita

naprostý souhlas!

0/0
11.8.2012 15:09

Titan.no1

Re: Profesionalita

Jediné, co mě zarazilo byl ten relativní klid Heidlerové, dovedu si představit, co by dělali temperamentnější národy a jedinci...:-)

0/0
11.8.2012 15:18

tx999

Re: Profesionalita

Jo a ne - je to proste jine, jestli hazis z treti nebo ze ctvrte pozice. Samozrejme, ze kazda hazi na maximum, ale psychika nekdy dela divy.

Jak by hazela, kdyby vedela, ze neni na medailove pozici se nedozvime, stejne jako to, jak by hazela ta Nemka, kdyz by vedela, ze ji ten pokus zmeri az po zavode, ale ze se proste pocita Tim, ze se tvarili, ze ji ho nezmeri, ji taky asi celkem rozhodili.

Proste rozhodci to podelali a poskodili svym zpusobem obe zavodnice...

+1/0
11.8.2012 15:21

tx999

Re: Profesionalita

Jeste dodam, ze vzhledem k tomu, ze se jedna o olympijske finale, tak je to IMHO opravdu na hranici regulernosti, spis uz za ni...

0/0
11.8.2012 15:29

Kryton 2X4C 523P

Re: Profesionalita

nesouhlas, už několikrát se stalo, že když je někdo na nemedailové pozici, tak ho to ještě víc vyhecuje a přehodí to, takhle Čiňanka házela závěrečný pokus s tím, že už má jistou medaili, a to soustředění už tam nebylo takové. Já osoboně bych dal bronz oběma, jak Čiňance, tak Němce.

Nebyl už kdysi problém v měření v pokusu dálce (shodou okolností taky Němka), která viditelně skočila dál nebo míň a špatně to změřili)?

0/0
11.8.2012 15:25

Titan no.1

Re: Profesionalita

A už několikrát se stalo, že vyhecovaná soutěžící trefila síť. Vzhledem k tomu, že pravděpodobnost rekordního hodu je nižší, než pravděpodobnost zpackaného hodu, tak nemohu souhlasit.

Osobně bych Lysenkovou na OH nepustil a Číňanka mohla mít krásný bronz proti německému stříbru.

P.S. Jak k tomu přijde Abakumová, že nemohla v Pekingu reagovat na hod Špotákové?

0/0
11.8.2012 15:35

Kryton 2X4C 523P

Re: Profesionalita

Srovnání s Abakumovou je mimo, protože tam si to Špotáková, jestli si dobře pamatuju, vybojovala sama to postavení poslední závodnice, takže Abakumová reagovat nemohla. Tady si Číňanka před posledním hodem myslela (byla přesvědčená), že má medaili jistou, to se potom opravdu jinak hází, když už není tak koncentrovaná.

0/0
11.8.2012 15:40

Titan no.1

Re: Profesionalita

Já si myslím, že Číňanka byla přesvědčená omylem. Němka hodila jasně dál a pořád se to tam řešilo, stejně by o tu medaili dodatečně přišla, protože nemůže spoléhat na to, že se na regulérní hod zapomene...

0/0
11.8.2012 15:52

tx999

Re: Profesionalita

Ale ten omyl zpusobili rozhodci - nahradni hod, co to je za blbost?

Jak ma Cinanka vedet, ze to budou premerovat po zavode na zaklade televizniho zaberu? Kdyby tam zapichli kontrolni znacku bylo vse jasne - hod se pocita, akorat bude kvuli technickym potizim zmeren az po zavode.

Ja nezpochybnuju bronzovou medaili Nemky, jen si myslim, ze Cinanka byla opravdu poskozena, a to hlavne rozhodcimi.

Ale ted co s tim po zavode, ze? Opakovat zavod? Dost silene. Ale jak ji kompenzovat, kdyz na zaklade prubehu zavodu byla treti? Dat bronzovou obema? No, mozna by to slo, ale taky by to takove rozpacite...

0/0
11.8.2012 16:02

Titan no.1

Re: Profesionalita

Tohle už je dávno vyřešené, dopujícím se běžně berou medaile a člověk se klidně za 7 let dozví, že bere zlato, nic se neopakuje. Číňanka nemohla spoléhat na to, že jí projde prokazatelně horší hod...

0/0
11.8.2012 16:12

tx999

Re: Profesionalita

Jenze dopujici sportovec = posun nahoru, mikoliv dolu;-)

Jeste jsem nevidel pripad, kdy by se do vysledku nekdo po skonceni zavodu dodal s tim, ze treba pri bezich byl nekdo srazen z druheho mista a tak prece patri na druhe misto, i kdyz nakonec dobehl posledni (mluvim o finalovych zavodech, z rozbehu obcas nekoho poskozeneho do dalsiho kola pusti, ale nikoliv na ukor puvodne postoupivsich, ale jako ucastnika navic, viz treba stafeta JAR).

Cinanka v zavode skoncila 3. Nemka ale hodila dal, nicmene rozhodci prinejmensim vytvorili dojem, ze se ten hod nebude pocita. Opravdu bych chtel videt oporu pro postup rozhodcich v pravidlech...

Z toho, co tam nakonec kvuli rozhodcim vzniklo neexistuje spravedliva a idealni cesta ven. Ta, co byla nakonec zvolen je jedna z tech lepsich, ale jestli to je nejlepsi a nejspravedlivejsi reseni, si opravdu nejsem jistej.

0/0
11.8.2012 16:29

tx999

Re: Profesionalita

Kazdopadne ja kritizuju predevsim rozhodci za to, ze vubec dopustili, aby k takovymto problemum doslo, ze zareagovali proste spatne, cimz narusili regulernost souteze. Pritom si myslim, ze jakykoliv rozhodci odchovany malymi zavody, by dokazal nastalou situaci vyresit mnohem lip.

0/0
11.8.2012 16:31

tx999

Re: Profesionalita

Co to je za blbej argument? Tam to bylo dane prubehem souteze - Spotakova proste mela pravo posledniho hodu. To mohla mit Abakumova taky, kdyby byla v urcenou fazi souteze lepsi.

Ale moznost zlepseni a povedeneho hodu tady je, sam jsi to pripustil, a proto tady tvrdime, ze doslo k poskozeni Cinske zavodnice, protoze proste nevedela, ze pro medaili ma prehodit alespon Nemku, kdyz sla na (pred)posledni pokus...

0/0
11.8.2012 15:50

Titan no.1

Re: Profesionalita

V tom případě bych doporučil Číňance očního lékaře, nehodila dál, než Němka. Špotáková měla medaili jistou, Číňanka se mylně domnívala, že za čtvrtý výkon dostane medaili.... Číňance úplně v pohodě stačilo hodit 77 metrů, kdyby toho byla schopna...

0/0
11.8.2012 15:59

tx999

Re: Profesionalita

Viz vyse.

0/0
11.8.2012 16:04

dr_zoidberg

Re: Profesionalita

abakumová reagovat mohla viz http://www.youtube.com/watch?v=9lLnG2LE26g

ale stejně jí to nepomohlo

0/0
11.8.2012 15:57

Titan no.1

Re: Profesionalita

Z toho plyne, že řeči o motivaci plavou na vodě. Každá z nejlepších má šest pokusů a hází se nejdál, co to jde...

+1/0
11.8.2012 16:06

tx999

Re: Profesionalita

Psychika je osidna vec. Kazdy impuls vykon nejakym zpusobem ovlivni. Vedomi, ze jsem tesne pod medaili muze pomoci (ale i uskodit). Tady ovsem Cinance to vedomi nebylo vubec doprano, to je to, co treba ja kritizuji predevsim.

Vysledne reseni uz je pouze hasenim problemu, ktery podle me uplne zbytecne zpusobili rozhodci na plose. A asi je to jedno z tech lepsich...

0/0
11.8.2012 16:37

quesh

Re: Profesionalita

Ale Abakumovová v Pekingu nejen mohla, ale také reagovala na hod BŠ, házela totiž jako poslední. Že Báru nepřehodila ani tak, to je věc další. ;-)

0/0
11.8.2012 18:42

Titan no.1

Re: Profesionalita

Je to věc, která vyvrací motivační složku. Buď na to má nebo ne, každá se snaží hodit nejdál. U kladiva stačil na stříbro jediný měřený pokus ze šesti - ten první...;-)

0/0
11.8.2012 18:54

koxxx

Re: Profesionalita

Nahradnimu pokusu take vubec nerozumim, a nechapu, proc na to Nemka pristoupila. Proc tam nezapichli kontrolni znacku je uz totalne mimo chapani.

0/0
11.8.2012 15:51





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze